gallery/logojwtrainingen
 

About.....

 

Mijn naam is Janca Wouters vd Oudenweijer, 43 jaar, getrouwd met Rick en moeder van 2 pubers, Mark (17) en Meike (15). In de zomer van 2016 werd ik gevraagd als docent/trainer om mee te denken over workshops e-didactiek binnen een extern expertteam. Een leuke, maar vooral zeer waardevolle kentering in mijn loopbaan, met name omdat ik hierdoor in een nieuw avontuur stapte. Het avontuur van ondernemen!

Toen ik in 2016 begon met JW training en coaching (toen nog onder de naam 1 step forward) werd ik regelmatig gevraagd voor workshops op diverse scholen. Erg leuk om te doen, maar naast mijn affiniteit met e-didactiek ben ik ook pedagoog. Ik vond het daarom leuk om mijn aanbod uit te kunnen breiden met trainingen en workshops voor het welzijn werkveld en dan met name voor de kinderopvang branche.

Als docent en pedagoog vind ik het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de expertise van docenten en pedagogisch medewerkers. Het werken met kinderen en jongeren vraagt veel kennis en vaardigheden, maar vooral veel passie! Dat laatste is niet te trainen, maar is van nature aanwezig. Ik zie veel mensen die gepassioneerd vertellen over hun werk binnen het onderwijs of de kinderopvang. Veel van deze mensen zijn ‘hongerig’ naar meer kennis en vaardigheden. Soms omdat ze op de hoogte willen blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen het werkveld of omdat ze gewoonweg ‘er even uit zijn’. Voor die mensen verzorg ik diverse trainingen en workshops waarbij ik hoop aan te sluiten bij hun wensen, behoeftes en verwachtingen. Mijn missie is vooral om professionals te motiveren zichzelf te ontwikkelen en hiermee de kwaliteit te verhogen binnen het pedagogisch werkveld.

De paden die ik bewandeld heb

In het jaar 2000 rondde ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening af. Ik vond het een interessante opleiding, maar na mijn stages in het hulpverleningscircuit koos ik toch voor het onderwijs. Laten we zeggen dat mijn biologische klok en de onregelmatige diensten het samen niet konden vinden.

Ik behaalde mijn lesbevoegdheid en ging direct aan de slag binnen het Dulon college in Ede. Binnen de opleidingen Pedagogisch werk en Onderwijsassistent werk ik inmiddels ruim 18 jaar. Ik heb voor diverse groepen het onderwijs mogen verzorgen, van pubers (voltijd) tot volwassenen (deeltijd), van niveau 2 tot niveau 4, variatie genoeg. Ik geef met name lessen als (ortho)pedagogiek, activiteiten en ICT/mediawijsheid. Ik doe dit nu nog een aantal dagen in de week met veel plezier.

Toen mijn kinderen iets ouder werden kreeg ik de behoefte aan een nieuwe stap. Ik begon een Master Ecologische Pedagogiek opleiding. Deze gaf mij nieuwe inzichten binnen het pedagogisch werkveld en inspireerde mij om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Waar sta ik nu?

Ik ben op dit moment nog een aantal dagen per week werkzaam als docent binnen het Dulon college in Ede. Ik vind het namelijk belangrijk om betrokken te blijven bij de ontwikkeling van beginnende beroepsbeoefenaars binnen het pedagogisch werkveld. Deze werkzaamheden combineer ik met mijn eigen onderneming.

Naast docent ben ik ook i-coach binnen het Dulon college. Ik verzorg trainingen voor docenten op het gebied van e-didactiek (oa. BYOD). Leuk en inspirerend om collega’s met nieuwe tools kennis te laten maken. Deze training verzorg ik overigens niet alleen voor Dulon, maar ook voor diverse scholen door heel Nederland.

Voor medewerkers binnen de kinderopvang branche verzorg ik ook diverse trainingen en workshops. Als gecertificeerd trainer voor de training ‘werken met baby’s’ (voldoet aan de eisen uit de wet IKK) werk ik door het hele land. Het is zo mooi om mensen mee te nemen in de ontwikkeling van de baby waardoor ze door een andere bril gaan kijken naar baby’s en nog meer gemotiveerd raken om de ontwikkeling van de baby te stimuleren. Deze training biedt pedagogisch medewerkers de gelegenheid een kwaliteitsslag te maken in het werken op de babygroep.

 

Mocht  u interesse hebben in een training / workshop of meer informatie willen ontvangen, vraag deze dan aan via info@jwtrainingencoaching.nl

 

gallery/af3ff308c0a38e2aad43b3d0b1aff388_480x620
gallery/crkbo_docent beeldmerk